T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Turgut Altınok Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul Sağlığı

Okulum Temiz Nedir?

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Başvuru öncesi okullarımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir. Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılmaktadır.

 

KURUMUMUZ UYARI AFİŞLERİ

YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME

VELİ BİLGİLENDİRME FORMU VE TAAHHÜTNAME

VELİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

OKULUM TEMİZ PROJE HAZIRLIKLARI

 OKULUM TEMİZ PROJESİNDE KULLANILABİLECEK AFİŞLER

OKULUM TEMİZ MEB.GOV.TR DUYURULAR

 

Okul Sağlığı Kılavuz

Gıda İşletmeleri Denetim


Okul Sağlığı Programı

Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan, tüm okul sağlığı çalışmalarının okul/kurumlarda (resmi ve özel) daha etkin yürütülebilmesi için "Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü" kapsamında, "Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı Uygulama Kılavuzu" ve kılavuz ekinde yer alan formlar  esas alınarak iş ve işlemlerin yürütülülecektir. 

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. 

Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlanması ve sürdürülmesi,  sağlıklı bir çevrede gelişimi,  ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.   Söz konusu program kapsamında,  öğrencilerin yıllık periyodik muayene/izlemleri kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından yapılmaya devam edileceği bildirilmiştir.

Bu kapsamda öğrencilerimizin periyodik muayeneleri için MHRS Sisteminden randevu alarak aile hekimlerinden ÖĞRENCİ MUAYENE/ İZLEM BİLDİRİM FORMU'nu doldurtarak Okulumuz Öğrenci Bürosuna bırakmaları gerekmektedir. Lütfen aile hekiminize randevu almadan gitmeyiniz.


ÖĞRENCİ MUAYENE/ İZLEM BİLDİRİM FORMU için tıklayınız.


Beslenme Dostu Okullar

17.05.2016 tarihinde Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan  Okul Sağlığı Hizmertleri İşbirliği Protokolü ile okul sağlığı konusunda yapılan mevcut projelerin sürdürülmesi ve yeni yapılacak tüm program ve projelerin ek bir protokol yapılmasına gerek kalmadan yürütülmesi sağlandığından bundan böyle Beslenme Dostu Okullar Programı aşağıda yer alan Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu kapsamında yütülecektir.Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde "Beslenme Dostu Okul Programı İşbirliği protokolü" imzalanmıştır. Süresi dolan "Beslenme Dostu Okullar Programı" 20.09.2013 tarihinde yeniden güncellenerek yürütülmüştür.

Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve /veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. 

Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu  - Ankara Kasım  2018´i indirmek için tıklayınız.

Beslenme Dostu Okul Kriterlerini indirmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.08.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 10:41 - Görüntülenme: 61
  Beğen | 0  kişi beğendi